?

Uvenn med noen som bor i samme studentby.

Mann 19 . 22 Oktober 2019
Spørsmål

Hva gjør man når man har blitt uvenn med noen som bor i samme studentby som en selv? Det er pinlig å møte på dem i gangen og på butikken...

Mann (19)
Fagperson svarer
Hei

Du sier ikke noe om hvordan dere ble uvenner eller om det er et gjensidig uvennskap. Slik jeg ser det kan du tenke over om du ønsker å bli venner med dem igjen, eller om dette er vennskap som du ikke ønsker å fortsette. 

Hvis dette er et vennskap du ønsker skal repareres, så ville jeg vurdert å ta kontakt med personen for en kaffe. Hvis det er flere, er det kanskje mulig å starte med en, hvis det er lettere. Når du skal reparere et vennskap, er det ofte lurt å ta utgangspunkt i hvordan du opplever situasjonen, og hva du selv ønsker videre. Har det i uvennskapet blitt sagt eller gjort ting du angrer på, så kan det være fint å be om unnskyldning.

Hvis du tenker at dette er et vennskap som ikke er så viktig for deg, tror jeg det vil være fint å bare si hei, gi et lite nikk, og møte blikket som du gjør med andre bekjente. Dette vil gjøre møtene i butikken og på gangen mer vanlige, og ikke så pinlige. Da tar du kontroll over situasjonen og egen opplevelse.

Vennskap som har betydd mye for deg, kan det være verdt å jobbe for. 

 Vennlig hilsen
Sosionomen, SiO Helse
Finner du ikke det du leter etter?